söndag 30 januari 2011

Testat lite piaff

Måste nog skriva detta för att komma ihåg.

Jag hade bestämt att åka och fika med M och kolla när hon skulle känna på piaff o passage på C:s spanska hingst. Det är dags för henne att börja på med det på sin pålle och då är det ju bra att få känna på känslan på en häst som kan.

Hon var jätteduktig, fick till det riktigt bra efter ett tag. Det är inte alldeles självklart att det funkar bara för att man sätter sig på en skolad häst. Och han är så välutbildad och känslig så det blir reaktion om man råkar andas fel...

Som vanligt så är C så engagerad och med i varje steg och andetag, härligt att lyssna till men svårt att rida för man blir lätt blockerad.

Några kom i håg
-Skänkeln är samling. Den ska få bakbenen in under, inte springa iväg
-Bjudningen måste finnas, det ska räcka med att mjukna i handen för att suget framåt ska komma, ingen skänkel här.
-Rörlig hand, inte bakåt, låt den gå uppåt i stället .

När M var klar fick jag oxå kravla mej upp. Vilken känsla! Mäktig häst. Första problemet var ju att få till tyglarna eftersom han hade kandar. Sen att rida framåt utan att använda benen, samla med skänkeln, mjuka förhållningar inte för hårt då reser han sig. Termokläder för några kalla timmar i stall o ridhus var ju inte ultimat att rida i och lägg till att jag inte skolridit på hur länge sen som helst så det gick ju så där. Men det var urkul att testa, måste få göra det igen.

Kul kul.

Inga kommentarer: