onsdag 15 oktober 2014

Veterinärkollen

Börjar med att säga att jag är så j...a GLAD!

Morgonen började tidigt för vi skulle vara på Brunmåla Klinik kl 8. Bästa A kom med. Vi var bägge lite oroliga för hur det nu är så har ju Ville några år på nacken.

Efter lite sightseeing i omgivningarna så kom vi fram. Verkligen fint ställe även om det inte är riktigt klart med allt.

Vi fick komma in och gjorde sedvanliga rundor på löpargången. Sedan lite lina på volten, både på mjukt och hårt. Han markerar lite på hö fram i hö varv på volten. Tillbaka till löpargången och böjprov. Inga reaktioner på dom. En pytteliten galla på hö fram, antagligen någon liten pålagring där men inget som han tyckte att vi behövde sticka i idag. Fin och mjuk i musklerna, vilket oxå tyder på att det är ok. Så vi gjorde ingen mer hälturedning. Han få Metacam i 10 dgr men skall ridas och motioneras under kontrollerade former, det mår han bra av. Kom in igen om det skulle förändras så ser vi vad som behöver göras då. Och att åka på kurs med honom såg han inga hinder med, bra gymnastik. Samlad kommentar var välhållen 19-åring :)

En liten rolig parentes var att vetten väl kände till Villes uppfödare när han fick veta att Willibald var hans far. Willibald är ju inte världsberömd precis. Willbald kände han som en mycket trevlig häst, och det har ju gått i arv :) Han tog ett kort på honom för att skicka till henne.

Mycket lättade åkte vi hem. Ville har skött sig jättebra. Inga problem att lasta, åkte bra och uppförde sig väl på kliniken.


1 kommentar:

Tina sa...

Kuren med Metacam är slut. Kan inte säga att jag upplevt någon skillnad på honom. Tog han på lina några varav på gårdsplanen och den lilla störningen syns lika tycker jag.