måndag 13 april 2009

3 dagar











Påskafton:
Hade morgonen så jag var ner och fixade det + mock o mat. Gick hem en sväng så pållen skulle hinna äta sin frukost i lugn o ro.

Tillbaka igen och steg 1 blev att skrapa fram hästen ur leran. Stod ute på gården, solen skiner och fåglarna kvittrar. Mysigt. Att sen munnen blir full med hår o damm är sånt man får ta. Nu börjar sommarpälsen synas, han är t o m lite blank här o där när leran försvinner. Men usch va tunn han är min pålle :( Inte en muskel så långt ögat kan nå. Dumma mej som låtit honom gå ner sig så mycket. 

Det blev en skogsrunda. Ville hade åsikter ett par gånger att här går man verkligen inte, det rinner ju VATTEN ju!!!!! Tog alla tillfällen i akt att klättra och lite trädserpentiner oxå. Annars fick han lulla på bäst han ville, känns bra när han kommer igång och han rör sig genom hela kroppen. Skogen är ett bra gym. Det märks att han inte varit ute mycket, glömmer o lyfta fötterna och tänker sig inte riktigt för så det blir lite tvära svängar och stopp i bland.

Sen fick han gå ut igen och gissa vad man gör då?

Här skulle det kommit en filmsnutt.....får jobba vidare på det.

Påskdagen:

Hade jag stalledigt, A hade hand om honom. Fick följande rapport på SMS, citerar:
Underbar helg och Ville o jag har haft en jättefin dag i skogen & sen provade vi markbommar 2 gånger och det gick superbra! Vilken bjudning och så fokuserad. (sen verkar det som om det var något som inte kom med i messet *viss text saknas* stod det. )

Annandagen:

Idag blev det ett blandat pass. Först lite uppvärmning i ute och sen gick vi ner på banan. Jobbade större delen i skritt. Försökte var noggrann och verkligen rida. Det gäller att vara med och hålla alla ben o bogar på plats. Rätt stora volter, noga med böjningen. Serpentiner, svårt med omställningarna först men det blir bättre. Gör några varv i trav oxå, försöker bara var stadig i handen, låta honom hitta läget. Några växlingar trav/skritt/trav. Jobbigt! Några galoppfattningar. Fattningarn är ok men AVSAKTNINGARNA. Dom glömmer vi......
Sen är pållen trött, skrittar av honom för hand bort till nya huset och tillbaka.

Inga kommentarer: